вторник, 26 август 2014 г.

Строят пешеходен мост над "Цариградско шосе"

Пешеходен мост ще бъде новата забележителност на София, след като „София Тех Парк” АД обяви конкурс за такава концепция. Той ще се издига над бул. „Цариградско шосе” и ще оформя входа на първия Научно-технологичен парк.
Сградата на „Експериментариума” в „Научно-технологичен парк” е един от елементите на комплекса, насочен към широката общественост. В нея ще бъде разположен интерактивен музей, в който деца и ученици, както и техните родители, да могат да се докоснат до науката и технологиите чрез различни игри, инсталации и филми, както и в минилабораториите, водени от университетски преподаватели, студенти и представители на различни иновативни компании.

Мостът ще осигурява пешеходната връзка между спирките на масовия градски транспорт от двете страни на булеварда и сградата на „Експериментариума” и се явява основен пешеходен подход към целия комплекс.

Конкурсът за визия на моста е открит и в него могат да участват български и чуждестранни лица. Авторите на допуснатите до класиране конкурсни проекти ще имат възможност да докладват и да защитават разработката си пред членовете на журито.

Крайният срок за участие е 19 септември 2014 г., а резултатите ще бъдат обявени в срок от 30 дни след тази дата. Критериите за оценка са оригиналност, съответствие с техническите изисквания и изискванията за цена за реализация. Най-добрите проекти ще бъдат наградени с парични награди, осигурени от „София Тех Парк” АД.

Няма коментари:

Публикуване на коментар