понеделник, 16 март 2015 г.

СКАНДАЛНО: Столична община избра без конкурс фирмите за почистване

От началото на месец март половин София се чисти от фирми, които Столичната община е избрала без търг, а чрез директно договаряне. Това става ясно от документацията, публикувана на Портала на Агенцията за обществени поръчки.

Столицата е разделена общо на 24 административни района, а обект на директното договаряне са били 15 от тях, групирани в пет зони. В края на февруари 2015 г., заместник-кметът по чистота на София Мария Бояджийска, утвърждава Доклад за проведена процедура "договаряне без обявление" с участниците: "Титан София Център", "Титан София Изток", "АЕС-Х-РТК", "АЕС-Х-БАТ ПЕЛ".

 Общината сключва договори с четирите консорциума за почистване на съответните райони, както следва: "Титан София Център" ще чисти районите "Средец", "Лозенец", "Студентски" – първа зона, както и районите "Възраждане", "Оборище" и "Триадица"-център – седма зона; "Титан София Изток" ще чисти районите "Искър", "Панчарево", "Кремиковци" – втора зона; "АЕС-Х-РТК" ще чисти районите "Банкя", "Връбница", "Нови Искър" – пета зона; "АЕС-Х-БАТ ПЕЛ" ще чисти районите "Илинден", "Надежда", "Сердика" – четвърта зона.

 Избраните фирми трябва да осигурят събиране и транспортиране на отпадъците от контейнерите за смет, поддръжка и подмяна на съдовете за битови отпадъци, механично почистване на пътни платна, ръчно почистване на междублоковите пространства, миене на пътните платна през летния сезон, снегопочистване на уличните платна и тротоарите през зимния сезон, почистване на пътните знаци и други.

От сключените договори става ясно, че Столична община ще плаща всеки месец по 2 940 000 лв., с ДДС, на избраните без конкурс компании.

Няма коментари:

Публикуване на коментар