четвъртък, 1 май 2014 г.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Многохиляден празничен митинг в столицата

Днес от 11:00 часа, на пл. "Народно събрание" (южната страна на пл. "Св. Александър Невски", между храм-паметника, БАН и Народното събрание), ще се отбележи  Денят на труда и на международната работническа солидарност.

Организатори на събитието са НС на БСП, СГС на БСП и редакцията на в. "Дума". След първомайския митинг ще се проведе традиционното шествие, което ще премине от пл. "Александър Невски" по ул. "Оборище", бул. "Васил Левски" и бул.

 ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!!


"Цар Освободител" до Лятната естрада на Борисовата градина, където ще се проведе празника на в. "Дума" и на левия печат.

LiveNews ще проследи хронологията на събитието! Следете ни.


12:38 часа-  Социалисти се снимат със Сергей Станишев. Той  ходи редом със симпатизантите си в шествието. Сцена с жива музика забавлява събралите се там хора.


12:13 часа- Лидерът на  БСП посрещна тълпата върху специално изградена празнична сцена. Той се ръкува с гражданите.  Вижте какво каза Сергей Станишев ТУК!!!

12:08 часа-  Тръгна шествието към "Орлов мост",  симпатизантите на БСП викат "Победа" и "БСП".


11:55 часа-  Драгомир Стойнев се изказа пред хилядите симпатизанти на Столетницата.   "Сегашната опозиция ГЕРБ на два пъти се отказват от властта. Веднъж избягаха, втори път върнаха мандата. Защото те знаят какво оставиха - една съсипана икономика, една енергетика в колапс, един пазар на труда пред срив", това каза Драгомир Стойнев.

"Всички тези, които работят в тази държава, нека да знаят, че България вече не е разграден двор, че трябва да се спазва законът, да се уважават българските институции и който не го прави, ще си носи последствията. Опозицията с лекота предава националните ни интереси, ходят в Брюксел и се борят срещу всеки голям проект. Това, което правят, няма да се случи",  категоричен бе той.


11:50 часа- Около 20 000 хиляди привърженици на левицата от цялата страна се събраха на традиционния митинг по случай 1 май – Ден на труда. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.


11:14 часа- Привърженици на левицата пристигнаха с автобуси в София за участие в първомайския митинг на БСП. Автобусите от провинцията паркират на площада пред храм-паметника "Свети Александър Невски", като до момента са пристигнали 89 автобуса и седем малки бусчета. Според надписите по прозорците на някои от тях, те са от различни градове - Плевен, Лом, Хисаря, Пловдив, Банско, Сливен, Димитровград, Враца и други. Пристигнали са представители на софийските организации.


11:00 часа- Площадът пред храма е затворен за движение от двете страни, допускат се само автобусите на симпатизантите на левиците. В района има кола на пожарната, полицейски патрули, поставени са полицейски ленти.


На площада е изградена сцена. Раздават се български знамена, както и знамена на БСП. Има балони в бяло, зелено, червено и синьо. Началото на митинга е обявено за 11.00 часа. Обстановката е спокойна, звучи музика.

10:34 часа- Половин час преди да бъде дадено началото на митинга в столицата, лидерът на БСП призова в социалните мрежи българите да се присъединят към тържествата за празника. "Приятели, надявам се днес да срещна много от вас на традиционния ни митинг по случай 1 май - ден на труда", написа Станишев във Фейсбук.


Припомняме, че на 1 май в целия свят се отбелязва Деня на труда и международната работническа солидарност. На днешният ден в много страни по света се честват обществените и икономически постижения на работническото движение. Денят е един от официалните празници и в нашата страна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар