сряда, 7 май 2014 г.

СКАНДАЛ: Граждански организации искат оставката на Фандъкова заради измами

Граждански организации настояват за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради "измами и заобикаляне на закона" във връзка с отпадъците на София. Това каза днес на пресконференция в БТА председателят на Обединени сдружения "Подвитошка яка" Здравко Младенов.

"Всеки инвестиционен проект на даден строителен обект - без значение дали става въпрос за разширение на Южната или Северна дъга на околовръстния път, предполага земните маси да бъдат извозвани до определени за целта места", посочи Младенов. По думите му това изискване грубо се погазва и земните маси заедно със строителните отпадъци директно се изхвърлят върху частни имоти в южните райони на София.

Той добави, че при продължителни валежи боклуците се свличат към града и представляват екологична заплаха за гражданите. Младенов каза, че организацията, на която е председател, е сигнализирала за този проблем на Столичната община още през 2008 година, но досега не са предприети никакви мерки.

Дончо Иванов от гражданско сдружение "Хармония" обвини ръководството на общината и в частност кмета Йорданка Фандъкова в усвояване на европейски средства с компрометирани административни актове и нагласени обществени поръчки. Той припомни, че към момента срещу България има 14 наказателни процедури от страна на Европейската комисия за неправомерно усвоени средства по оперативна програма "Околна среда".

Няма коментари:

Публикуване на коментар